вторник 18 юни 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

ДругиРъководстваСофтуер

Android: Запис на разговори с приложението „Телефон“ от Google

От известно време приложението „Телефон“ на Google позволява запис на разговори за някои устройства, в които то е инсталирано по подразбиране. Функцията е налична за телефони Nokia и Xiaomi с Android 9 и по-нови версии.

Нужно е все пак да се уверите, че приложението вече е инсталирано на вашето устройство. За целта посетете официалната страница на „Телефон“ от Google в Play магазина. Ако имате бутон за отваряне, значи то е качено. За да проверите дали възможността за запис на разговори е налична за вашия смартфон, направете следното:

  1. Влезте в приложението Телефон.
  2. Изберете „Още опции“, „Настройки“.
  3. В отворилия се прозорец потърсете „Записване на обажданията“.

Ако липсва такъв раздел, значи функцията не е активирана за телефона ви. Това може да се дължи и на регионални ограничения. Например при смартфоните Google Pixel възможността би трябвало да е достъпна, но в България по неизвестна за мен причина не е. Остава да се надяваме, че от Google ще разширят списъка с устройства, които я поддържат.

Ако функцията за запис на разговори е налична при вас, ето какво е необходимо да направите, за да я използвате:

  1. Наберете номера, с който искате да запишете разговор.
  2. Изчакайте събеседникът да приеме обаждането.
  3. Ако не виждате бутона „Запис“, скролирайте наляво с два пръста, за да се появи.
  4. След като го активирате, вие и отсрещната страна ще бъдете уведомени, че обаждането се записва.
  5. Можете да прекратите записа чрез същия бутон. В противен случай той ще бъде спрян след края на разговора.

Записите могат да се преглеждат от списъка с повиквания. Те са в WAV формат. След като застанете върху интересуващия ви разговор, ще чуете, че е наличен запис. За да го възпроизведете, изберете повикването и натиснете бутона „Play“. Файлът може да се запази в паметта на телефона или да се експортира към друго приложение. За целта изберете „Share“ и активирайте някоя от опциите за споделяне.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.