вторник 18 юни 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Нашата корпоративна социална отговорност

БГАсист с грижа към децата и възрастните с нарушено зрение

Ние вярваме, че всички деца и възрастни със зрителни увреждания в България трябва да имат достъп до съвременните информационни технологии и технически помощни средства, за да бъдат независими. За да подпомагаме онези от тях, които нямат възможност да заплатят за нашите специализирани услуги, ежедневно служителите ни отделят най-малко 20 % от работното си време за безвъзмездна подкрепа.

За своята дългогодишна програма за Корпоративна социална отговорност БГАсист получи Специалната награда ENGAGE в Годишните награди за отговорен бизнес 2018 – най-престижният конкурс в България за Корпоративна социална отговорност. Проектът ни „Силата да бъдеш свободен“ – подкрепа за деца и възрастни със зрителни увреждания спечели и още една награда – второ място в категорията „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие”.

Повече за полученото признание можете да прочетете тук

Още едно заслужено признание  за подкрепата ни към хората със зрителни увреждания в нужда. Най-голямата платформа за доброволчество в България –  TimeHeroes връчи приз  на БГАсист в рамките на Годишните си награди „Героите 2019“.

Повече за полученото признание можете да прочетете тук

През декември 2020 г. БГАсист получи първа награда в Годишните национални награди за социална иновация в подкрепа на социалната икономика, връчвани ежегодно от Министерството на труда и социалната политика. Фирмата ни бе отличена в категория Социални иновации, свързани със заетост.

Допълнителна информация можете да намерите тук

БГАсист с грижа към настоящите и бъдещи професионалисти, работещи с деца и възрастни с нарушено зрение:

Организираме безплатни семинари в цялата страна за студенти и професионалисти от помагащите професии, за да споделим с тях Новостите в техническите помощни средства и информационните технологии за деца и възрастни с нарушено зрение. Вярваме, че тази инвестиция ще подкрепи по възможно най-добрия начин незрящите хора в България.

БГАсист и Уеб достъпност за незрящи:

Специално място в Програмата ни за Корпоративна социална отговорност отделяме за промотиране на т.нар. Уеб достъпност. Незрящите хора ползват информация, услуги и комуникации основно чрез интернет. Когато уеб достъпността не отговаря на стандартите, хората с нарушено зрение изпитват значителни трудности в своето ежедневие. Промотирайки уеб достъпността, ние промотираме идеята за равенство.

Ние винаги сме готови да се отзовем лично или чрез технологии за отдалечен достъп, независимо дали незрящите могат да ни платят за услугите или не. Работата ни е и наша лична кауза – да срещнем незрящите хора в България и подходящите за тях технологии, за да живеят модерно и самостоятелно.