вторник 18 юни 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Новини

БГАсист с първа награда в Годишните национални награди за социална иновация

На 14-ти декември 2020 г. БГАсист получи първа награда в Годишните национални награди за социална иновация в подкрепа на социалната икономика. На официална церемония провела се в Министерството на труда и социалната политика, фирмата ни бе отличена в категория Социални иновации, свързани със заетост, а наградата ни бе връчена от министър Деница Сачева.

Не е трудно да печелим награди, защото работата ни не е просто работа, а кауза. Кауза, по-голяма от нас самите, нещо, което ни зарежда, кара ни да се чувстваме значими и да правим добро.

За какво получихме наградата?

Нашите служители с нарушено зрение предоставят продукти и услуги за хора с нарушено зрение с изключително отношение към всеки детайл. Предоставяме заетост на незрящи хора, които перфектно познават нуждите на клиентите, за които работят и които най-добре могат да обслужат.

Нашите служители приемат своето увреждане като възможност да израснат, а не като проблем, с който всички трябва да се съобразяват;
Ние доказваме ежедневно, че е необходима чисто човешка воля и подходящи технологии, за да извършваме работа, която често и зрящите хора не успяват;

Нашите клиенти са и наши приятели – при нас идват всякакви хора, такива, които искат да се развиват и такива, които имат проблем да приемат увреждането си. При последните сме изключително внимателни – освен продукти и услуги ние им предлагаме и чисто човешка подкрепа – да поговорим за проблемите им, да ги изслушаме, да споделим нашия опит, да ги насърчим и подкрепим. Ние не сме просто магазин за продукти и услуги, а възможност да повлияем на други хора с увреждания чрез нашия личен пример.

Никъде другаде в България няма подобно място, където в толкова детайли да се познават софтуерни програми, продукти и приложения, които да подпомагат живота на незрящите хора.

Офисът ни се намира в сърцето на София и за наше щастие се превърна в място на подкрепа и отношение. Понякога незрящите идват, просто за да изпият с нас чаша кафе и да споделят за някоя своя болка. Друг път да отпечатаме на хартия резултатите от кръвните им изследвания, да им купим самолетни билети за лечение в чужбина, да попълним някой документ, да им поправим някой блокирал телефон и какво ли още не…

Ние винаги сме готови да се отзовем лично или чрез технологии за отдалечен достъп, независимо дали незрящите могат да ни платят за услугите или не. Ние сме тук за тях, защото знаем, че технологиите са изключително важни за независим живот, а човечността е нещо нормално. Защото работата ни е и наша лична кауза – да срещнем незрящите хора в България и подходящите за тях технологии, за да живеят модерно и самостоятелно.

Сподели