събота 2 декември 2023

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Windows 11: Задаване на български като език за не-Уникод програми

След преинсталация на операционната система е възможно да не се показват коректно някои приложения с интерфейс на български. Техните менюта и съобщения не могат да бъдат прочитани.

Прочетете още
Помощни средства

Какво представлява тактилната табла за незрящи

Таблата е популярна стратегическа игра, подходяща за хора на всякаква възраст. Наред с доминото, шаха и не се сърди човече, тя е любима семейна игра.

Прочетете още
Ръководства

Как да приемаме и прекратяваме разговор чрез физическите бутони на смартфон Samsung

Днешните смартфони имат толкова много функции, затова понякога забравяме, че те са най-вече устройства за провеждане на аудио и видео разговори. Или поне на теория това е основното им предназначение.

Прочетете още
Ръководства

Какво представлява функцията Split Braille в JAWS 2024

Функцията Split Braille (Разделен брайл) беше добавена в JAWS версия 2024. Тя предоставя на потребителите, използващи брайлови дисплеи мощна функционалност, която им позволява да преглеждат съдържание от различни места на един и същ брайлов ред.

Прочетете още
Ръководства

Windows 11: Достъп до някои функции на Facebook и произволни уеб сайтове чрез инструмента за изпълнение

Инструментът за изпълнение е вграден в операционната система на Microsoft. Чрез него можете да извиквате различни функционалности и настройки, като за целта е необходимо да въвеждате кратки текстови команди.

Прочетете още
Помощни средства

Роля, функции и разновидности на говорещите часовници

Обект на настоящата статия ще бъдат говорещите часовници. Те са предназначени най-вече за напълно слепи хора. Слабовиждащи лица също ги предпочитат.

Прочетете още
Ръководства

Windows 11: Как да зададем папки и файлове, които да не бъдат сканирани за вируси

Приложението Windows Security (Защита в Windows) е вградено в операционната система. То следи в реално време за съмнителни файлове, неоторизиран достъп или подозрителна активност на вашия компютър.

Прочетете още