петък 1 март 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Услуги

УСЛУГИ

БГАСИСТ ООД предлага стоки и услуги за хора със зрителни увреждания.
Предлаганите стоки можете да разгледате в нашия онлайн магазин.

Тук ще намерите кратко описание на услугите, които предлагаме.

Забележка: Цените се определят в отговор на конкретно запитване, отправено по имейл: office@bgassist.com

Брайлов предпечат и печат

БГАСИСТ ООД разполага с всички необходими ресурси по разпечатването на брайлови издания.
Обичайно процесът включва:
– клиентът предоставя печатен или електронен вариант на текста, който ще бъде издаден на брайл;
– ако е необходимо печатният материал се сканира и конвертира в текст;
– текстът преминава през специална обработка, при която се преобразува в подходящ за брайлов печат формат;
– файлът с така обработения текст се разпечатва на брайлов принтер;
– според желанието на клиента могат да се добавят и корици;
– изданието може да бъде подвързано с пластмасов гребен или с телбод.

Предлагаме брайлов печат върху листи с размери А3, А4 или друг размер, посочен от клиента. Хартията е с дебелина 140 – 170 гр/ кв. м.

В зависимост от обема и сложността на текста едно издание може да бъде подготвено и разпечатано на брайл за 1-2 дни или за няколко седмици.

Изготвяне и сертифициране на брайлови надписи за лекарствени средства

БГАСИСТ ООД предлага изготвяне на брайловия код за надпис върху лекарствени средства. За целта клиентът предоставя наименованието на лекарственото средство, обикновено като електронен текст. Клиентът получава електронен образ на брайловия код, който е подходящ за фабричното му нанасяне върху съответната опаковка.
Поръчките се изпълняват в рамките на до 3 работни дни.

Табели с брайлови надписи

БГАСИСТ ООД разполага с UV принтер, който освен цветно, може да разпечатва и релефен брайлов шрифт. UV печатът може да се нанася и върху твърди материали, което ни дава възможност да правим табели с брайлов, цветен или комбиниран шрифт.
Табелите с брайлов надпис са подходящи както за открити пространства (паркове, входове), така и за обозначаване на врати, на шкафове, на експонати в музеи и др.

За да си поръча табела, клиентът предоставя текста, избира материала, на който да се нанесе надписа. Цветът и размерът на табелата подлежат на допълнителни уточнения, съобразно обема на надписа, неговото разположение и т.н.
Поръчките се изпълняват до 7 работни дни.

Брайлови визитки

Предлагаме изработване и печат на брайлови визитки. Визитките могат да бъдат изготвени с брайлов или комбиниран (брайлов и печатен) шрифт. Визитките се разпечатват на UV принтер.
За да си поръча визитки, клиентът предоставя желания текст и избира материала. Тъй като върху визитка със стандартни размери може да се разположи по-малко текст на брайлов шрифт, обикновено се уточнява каква част от информацията да остане.
Поръчките се изпълняват до 7 работни дни.

UV печат на тактилни изображения

Освен табели с брайлови надписи и визитки, UV принтерът може да изпринтва и тактилни изображения. Тактилните изображения е подходящо да бъдат изпринтвани върху по-твърда хартия или върху друг твърд материал с размер максимум до 60 см на 120 см.
Като тактилно изображение може да се изпринтват например карти на населени места, карти на сгради, портрети, картинки към образователни материали, лога, икони и мн. др.
За да си поръча тактилно изображение, клиентът предоставя изображението в стандартен графичен формат и избира материала със съответния размер. Може да се наложи изображението да бъде преработено, което се съгласува с клиента.
В зависимост от сложността и обема на поръчката, услугата може да бъде предоставена за 1-2 дни или до няколко седмици.