вторник 23 юли 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

РъководстваСофтуер

Контролиране на плейърите в Windows чрез приложението Unified Remote

Случвало ли ви се е да си пуснете музика на компютъра чрез някой плейър и да ви се прииска да смените песента, докато държите телефона си? Всъщност има лесен начин той да бъде превърнат в дистанционно за повечето популярни плейъри. За целта приложението, което искате да управлявате, трябва да бъде на фокус.

Нужно е да изтеглите и инсталирате Unified Remote за Windows, който ще изпълнява ролята на сървър. Инсталацията е стандартна, като е препоръчително да не отмаркирате отметките в съветника. Накрая ще ви бъде поискано потвърждение от „Защита на Windows“. Изберете „Инсталиране“, след което е необходимо да рестартирате компютъра.

Щом се стартира на заден фон заедно със системата, приложението ще очаква свързване с вашия телефон. То има някои настройки, но не изисква допълнително конфигуриране, за да работи нормално.

В зависимост от мобилната операционна система, която използвате, можете да изтеглите Unified Remote за Android или iOS. След като го стартирате, приложението ще се опита автоматично да намери вашия сървър.

Общи особености

В основния екран се показва списъкът с дистанционни по подразбиране. Отворете „Media“, за да управлявате повечето плейъри. Налични са бутони за усилване, намаляване и заглушаване на системния звук, смяна на предишна и следваща песен, пускане и спиране на възпроизвеждането.

Чрез „File Manager“ бихте могли да разглеждате файловете на вашия компютър и да ги отваряте. Посредством „Power“ имате възможност да инициирате рестарт, изключване, заспиване или хибернация на системата.

Android

При първото стартиране на Unified Remote ще бъдете подканени да се впишете в Google профила си. Ако клиентът за Windows е стартиран, ще видите вашия компютър в списъка с устройства. Щом го изберете, ще се покаже основният екран на приложението.

За да видите всички дистанционни, активирайте бутона „Add more remotes“. Ще се отвори списък с категории. След като изберете „Media“, от там можете да добавите дистанционно за Foobar2000, PotPlayer, Spotify, Winamp, VLC и други. Те изискват да закупите пълната версия на Unified Remote. Цената към момента е 8,99 лв. Ако инсталирате платения вариант, можете да премахнете основния, за да се избегне дублиране на приложения.

iOS

При първото стартиране на Unified Remote е необходимо да разрешите достъп до устройствата във вашата локална мрежа, след което да потвърдите, че сте инсталирали сървъра за Windows. Накрая натиснете бутона „Finish“. Ще се покаже основният екран на приложението.

За съжаление във варианта за iOS бутоните на дистанционните са ненаименовани. С повече практика все пак може да се разбере кой за какво служи. Имате възможност да използвате и подходяща за целта функция на екранния четец, описана в нашата статия: iOS: Етикетиране на елементи с Voice Over.

Не закупувайте пълната версия на приложението преди да сте сигурни, че ще можете да го управлявате въпреки горепосочената особеност. За да отключите всички функции, изберете „More Features“, „Full Version“. Към момента цената е 10,99 лв.

За да добавите дистанционни за конкретни приложения, изберете елемента след „Power“. Той не се озвучава от VoiceOver. След като маркирате желаните дистанционни, върнете се една стъпка назад и те ще се появят в списъка.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.