вторник 23 април 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Windows 10: Показване на всички икони в областта за уведомяване

Докато са стартирани, някои приложения показват икона в така наречената област за уведомяване. В нея можете да се фокусирате с комбинацията Windows+B.

Чрез този тип икони бихте могли да проследявате статуса на някои приложения. Например тази на OneDrive показва дали в момента се синхронизират файлове. Доста от тези икони имат и контекстни менюта, които обикновено се отварят с клавиша Applications.

По подразбиране не всички приложения са видими в областта за уведомяване. Ако забележите, че някое липсва, а сте сигурни, че трябва да е там, ето как да зададете всички да се показват:

  1. Отворете приложението Настройки от Старт менюто или чрез комбинацията Windows+I.
  2. Влезте в раздел „Персонализиране“, след това в „Лента на задачите“.
  3. С TAB намерете и активирайте връзката „Избор на иконите, които да се показват в лентата на задачите“.
  4. В отворилия се прозорец натиснете бутона „Винаги показвай всички икони в областта за уведомяване“.
  5. Ако искате само някои от тях да се виждат, оставете бутона ненатиснат, при което ще можете да определите за всяка икона поотделно. Ако нейният бутон е със статус „натиснат“, значи показването й е разрешено. Ако не е, тя не се вижда в областта за уведомяване.

Направените от вас промени ще се запазят автоматично.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.