четвъртък 23 май 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

НовиниРъководства

Клиентите на Банка ДСК вече могат да нареждат преводи по мобилен номер

Тъй като доста наши клиенти използват услугите на Банка ДСК, решихме да разкажем повече за една наскоро добавена възможност в мобилното приложение DSK Smart. Тя значително улеснява нареждането на преводи.

Класическият вариант да се преведе определена сума през DSK Smart е да се въведат трите имена на получателя и неговия IBAN, което през мобилен телефон не е чак толкова удобно. По-лесен начин е да създадете готова бланка за превод с данните на получателя в сайта dskdirect.bg и да използвате нея в приложението DSK Smart. Третият вариант е наскоро добавената възможност за нареждане на превод по мобилен номер. За да се възползвате от услугата е необходимо:

 • Вие и получателят да сте клиенти на Банка ДСК;
 • Да сте активирали нареждането на преводи чрез SMS код и ПИН;
 • И двамата да сте включили услугата за преводи по мобилен номер;
 • Да се предостави достъп на приложението до вашия списък с контакти.

За да активирате услугата, направете следното:

 1. Отворете приложението DSK Smart и въведете вашите данни за вход.
 2. След като сте се вписали, влезте в настройките чрез бутона в горния десен ъгъл.
 3. Изберете опцията „Преводи по мобилен номер“.
 4. В отворилия се прозорец натиснете превключвателя „Активирай“. Ако използвате операционната система Android с екранния четец TalkBack, необходимо е двойно почукване и задържане за няколко секунди.
 5. Приемете условията за използване на услугата.
 6. Имате възможност да изберете по коя сметка да получавате преведените по мобилен номер суми.
 7. Натиснете бутона „Запази“. Ако всичко е наред, ще се покаже съобщение, че услугата е успешно активирана.

За да преведете сума, направете следното:

 1. Влезте в раздел „Преводи“, „По мобилен номер“.
 2. Необходимо е да предоставите достъп на приложението до вашите контакти, за да видите кой от тях е активирал услугата. Само към такъв потребител бихте могли да извършите превод чрез нея. Това се прави еднократно. Натиснете бутона „Позволи достъп“, след което потвърдете.
 3. Ще видите имената на вашите контакти, които са активирали превода по мобилен номер. Тъй като функцията е сравнително от скоро, възможно е все още да нямате подходящ получател.
 4. Щом изберете името на контакта, ще се зареди бланка за превод с попълнени имена и IBAN на потребителя.
 5. Въведете желаната сума и подпишете превода по стандартния начин (обикновено чрез SMS код и ПИН).

Би било наистина хубаво ако Банка ДСК и другите по-големи институции от този тип помислят и за озвучаване на менютата на своите банкомати, което отдавна го има като практика в други страни. Това в много голяма степен ще улесни клиентите с нарушено зрение.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.