четвъртък 23 май 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Софтуер

Почувствайте коледното настроение с аудио играта The great toy robbery

Аудио игрите се отличават по това, че не е задължително да се гледа към дисплей, за да бъдат играни. Някои от тях имат елементарна графика, а други само звук.

Те позволяват на хората с нарушено зрение да се докоснат до света на запалените геймъри и да прекарат приятни часове с някое интересно заглавие. В наши дни, достъпните аудио игри не са чак толкова много. Тук ще ви представя една от тях, разработена с много чувство за хумор и качествени звукови ефекти.

Какво представлява The great toy robbery?

Това е аудио игра, налична за Windows и macOS. Инсталира се като всяко друго приложение, изисква използването на слушалки или стерео тонколони.

След като отворите играта и активирате командата „Start game“, ще се озовете в склада на Дядо Коледа. Героят ви е палаво момче, чиято задача е да открадне колкото се може повече играчки за две минути.

Складът представлява квадратно поле с дължина 100 стъпки. Налични са 7 вида играчки, които звучат по различен начин. Ще ги чувате вляво, вдясно, пред или зад вас. Необходимо е да се насочите точно срещу играчката и да тръгнете към нея, докато не я вземете. Това ще бъде оповестено чрез характерен звуков сигнал.

Складът на Дядо Коледа си има охранителна система. Докато го ограбвате, ще чувате аларма, която всеки път ви известява за пристигането на елф. Ще познаете тези симпатични същества по това, че се движат и най-вече по веселото им кикотене. Необходимо е да ги избягвате, понеже ако ви достигнат, играта ще приключи.

След като минат две минути в задигане на играчки и избягване на елфи, ще чуете звук от гръмотевица и леко зловещ смях. Това е самият Дядо Коледа, който е влязъл в склада, за да ви елиминира.

Тук ще си имате работа с доста опасна версия на добрия старец. Ако успее да ви достигне, играта за вас приключва.

След влизането на Дядо Коледа, имате за задача да съберете 7 ключа, намиращи се на произволни места в склада. Те отварят различни врати, разположени по дължината му. Ще разпознаете ключовете по коледните мелодии, които звучат от тях. С всеки ключ Дядо Коледа започва да ви преследва все по бързо и ожесточено.

Ако успеете да съберете и седемте ключа, нужно е максимално бързо да намерите някоя от вратите и да избягате. Местоположението им се докладва чрез звук, наподобяващ тиктакащ часовник. Ако не излезете навреме, ядосаният старец ще се качи на своята реактивна шейна и ще се блъсне в склада вдигайки всичко във въздуха, включително и вас.

В хода на играта получавате определен брой точки, които се сумират накрая. Можете да ги добавите в таблото за класиране на региона, който сте избрали при първото стартиране на The great toy robbery.

Налични са различни статистически данни чрез менюто, както и 100 постижения (achievements), които ще имате възможност да отключите докато играете.

Забележка: Според нейната документация, The great toy robbery се сработва най-добре с екранния четец NVDA.

Клавишни комбинации

Играта е наистина елементарна. Най-вече се използват четирите стрелки за основните посоки. Можете да натискате и по две едновременно (например нагоре и надясно), за да се придвижвате по диагонал. Налични са и следните клавиши:

  • C – Съобщава текущото ви местоположение в склада.
  • T – Изговаря времето до идването на Дядо Коледа.
  • S – Докладва броя събрани играчки.

Интерфейсът на играта, както и помощната й документация са на английски. За да я прочетете, последвайте тази връзка.

Аудио демонстрация

Преди да изтеглите The great toy robbery, вероятно ще ви е интересно да се запознаете с нейното звучене. За целта записах аудио демонстрация, която можете да чуете в SoundCloud. След като отворите страницата, щракнете върху бутона „Play“.

Изтегляне на The great toy robbery

Посетете официалната страница на играта, намерете заглавието „Download“ чрез буквата H и щракнете върху версията за вашата операционна система.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.