вторник 23 юли 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Софтуер

Наблюдение на вашия компютър чрез добавката Resource Monitor за NVDA

Тази добавка позволява да се получи информация за текущото натоварване на процесора, използваната RAM памет, свободното пространство на твърдите дискове, заряда на батерията и точната версия на Windows, която използвате. Необходимо е да изтеглите файла чрез връзката в края на тази публикация и да го инсталирате.

Бързи клавиши

  • NVDA+Shift+E – Предоставя данни за използваната RAM памет, средното натоварване на процесора и информация за батерията, ако е налична.
  • NVDA+Shift+1 – Предоставя информация за текущото натоварване на процесора и на всяко ядро (ако са повече от едно).
  • NVDA+Shift+2/5 – Съобщава данни за количеството използвана и налична оперативна памет.
  • NVDA+Shift+3 – Предоставя информация за заетото и общото пространство на статичните дискове и тези със сменяем носител.
  • NVDA+Shift+4 – Докладва нивото на батерията, зарежда ли се в момента, оставащото време на автономна работа, както и предупреждава при ниско или критично ниво на заряда.
  • NVDA+Shift+6 – Съобщава информация за текущо използваната версия на Windows.
  • NVDA+Shift+7 – Докладва работното време на системата.

Ако използвате NVDA версия 2013.3 или по-нова, може да промените тези бързи клавиши от диалога за настройка на жестовете на въвеждане.

Забележки

  • Тази добавка не замества диспечера на задачите и другите програми за преглед на системна информация в Windows.
  • Ако има интензивна дейност на диска, например копиране на големи файлове, може да се появят закъснения при получаване на информация за използването му.

Изтегляне на Resource Monitor

Можете да свалите стабилна версия на добавката от тук.

Очаквайте още интересни материали в нашия сайт, както и на страницата ни във Facebook.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.