вторник 23 април 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Windows 10: Премахване на приложения, които се зареждат заедно със системата

В хода на работата си с персонален компютър инсталираме десетки приложения на нашата система. Значителна част остават в нея, дори и когато не ги използваме активно. Някои от тях при инсталирането си обаче попадат в списъка за стартиране заедно със зареждането на Windows, като го забавят допълнително. Това позволява на тези приложения да работят на заден фон, дори когато нямаме нужда от тях, както и да досаждат с различни прозорци и известия.

Тук ще ви покажа как бързо и лесно да преглеждате и редактирате списъка с приложенията, които се стартират заедно с Windows. За целта направете следното:

  1. Натиснете Control+Shift+Escape, за да отворите т. нар. „Диспечер на задачите“.
  2. Ако с еднократно натискане на TAB се фокусирате върху бутон с име „Повече данни“, активирайте го с клавиша интервал.
  3. С Control+TAB се предвижете до раздела „Стартиране“.
  4. С еднократно натискане на табулатор ще се озовете в списъка с приложения, които се зареждат заедно с Windows.
  5. Ако искате някое от тях да не го прави, маркирайте го, отворете контекстното меню с Applications, намерете командата „Забрани“ и я активирайте с клавиша Enter.

След като направите това, избраното от вас приложение вече няма да се зарежда заедно с операционната система.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.