вторник 21 май 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Софтуер

Windows: Инсталиране на няколко популярни приложения наведнъж

В ежедневието си използваме различни по вид програми, които с годините са се наложили като задължителни за всеки компютърен потребител. Това са уеб браузъри, мултимедийни плейъри, офис приложения, такива за чат, имейл клиенти и много други.

След преинсталация на операционната система се налага всичкият този софтуер да бъде отново инсталиран на компютъра, което може да отнеме доста време поради необходимостта от изтегляне и изпълняване на всеки инсталатор по отделно. Има обаче решение, чрез което могат да бъдат качени най-новите версии на желаните от вас приложения само с един инсталатор. Това е сайтът ninite.com.

Той разполага със списък с множество популярни програми, разделени по категории. Налични са уеб браузъри, мултимедийни плейъри, чат клиенти, инструменти за облачно съхранение на файлове и много други. Например, можете да качите Google Chrome, Mozilla Thunderbird, Skype, Winamp, Audacity, Dropbox, 7-Zip, Notepad++ и много други, само чрез отварянето на един файл, вместо да ги изтегляте и инсталирате поотделно.

След като влезете в ninite.com, с буква H можете да се придвижвате между категориите, които са под формата на заглавия. Под всяка категория има списък с приложения. За да ги изберете, маркирайте разположените до тях отметки.

След като приключите с избора, придвижете се до бутона „Get Your Ninite“ и натиснете Enter. Ще се отвори стандартен прозорец за запис на файл. Това е инсталаторът с избраните от вас програми.

Особености

 • Изисква се интернет връзка.
 • Изтеглянето и инсталирането на приложенията ще започне веднага, след като отворите инсталатора.
 • Програмите се инсталират в директорията им по подразбиране.
 • Няма да бъде качван допълнителен рекламен софтуер.
 • Ако използвате 64-битова версия на Windows, съответните варианти на приложенията ще бъдат инсталирани.
 • Езикът на вашата система ще бъде взет под внимание.
 • Всички процеси се извършват на заден фон, без допълнителни прозорци и съобщения.
 • Ще бъдат инсталирани най-новите версии на избраните от вас приложения.
 • Тези, които са актуални няма да се качват отново.
 • Подканванията за рестарт на системата отстрана на приложенията ще бъдат пренебрегнати.
 • Всяка програма бива изтегляна от официалния й сайт.

Ако всичко това ви допада, можете да тествате ninite.com, който би ви спестил немалко време. Услугата е активна от години и работи съвсем стабилно.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.