вторник 23 юли 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Новини

Презентации на БГАсист Шумен, Варна и Бургас

Отдавна се каним да организираме презентации на нашите продукти и услуги в морските ни градове Варна и Бургас, където БГАсист има представители. Речено – сторено. Междувременно включихме в програмата си и Шумен. Идеята ни бе да представим новостите в техническите помощни средства и информационни технологии пред възможно най-широка публика, пред хората с нарушено зрение, родителите на деца със зрителни увреждания, професионалистите и студентите от помагащите професии и медиите.

Тръгнахме рано сутринта на 12 март 2019 г. В 14 ч. започна нашата презентация в Регионалната библиотека в центъра на град Шумен. Събитието организирахме в партньорство с Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица със зрителни увреждания в града. Учудени сме от интереса, който предизвикахме. Дойдоха хора с нарушено зрение, социални работници, ресурсни учители и родители на деца с нарушено зрение. Впечатление ни направи едно семейство на момиченце в детската градина, които бяха пропътували повече от 300 км, за да дойдат на презентацията. Повече от 20 студенти от Шуменския университет, заедно с техни преподаватели, също бяха сред гостите на форума. Не липсваха и медии – Радио Шумен, Телевизия Шумен и др.

На следващия ден, 13 март проведохме нашата презентация в гр. Варна в Дома на културата на слепите, този път в партньорство с Фондация „Съпричастие“. Варненската аудитория беше прекрасна – любопитни, питащи, търсещи информация. Огромно внимание проявиха към 5-те безплатни приложения за мобилни устройства, улесняващи живота на незрящите, които представихме. И отново медийно отразяване на събитието – Радио Варна, телевизиите СКАТ и Черно море.

И така, заредени с позитивна енергия, на 14 март бяхме в Бургас. Презентацията ни там се проведе в Клуба на слепите. Отново голям интерес и дори мъничко се притеснихме, че мястото се оказа тясно и имаше правостоящи. Освен хората с нарушено зрение, наши гости бяха и Директорът на регионалната библиотека, представители на Регионалната служба по заетостта, ресурсни учители, представители на община Бургас и др.

Ще продължим нашите пътувания и в други градове на България. Идеята ни е да промотираме пред различни аудитории, че благодарение на съвременните технически помощни средства и информационни технологии незрящите могат да работят, да творят и да се забавляват наравно с всички останали!!!

Сподели