вторник 23 април 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Windows 10: Създаване на пряк път към приложение от менюто „Старт“

При инсталацията на някои програми в Windows 10, автоматично се създава пряк път в менюто „Старт“, но не и на работния плот. В това кратко ръководство ще ви разясня как да създадете икона на вашия работен плот (Desktop) чрез елемент от меню „Старт“. За целта направете следното:

  1. Натиснете клавиша Windows, за да отворите менюто „Старт“ и потърсете приложението, към което искате да създадете пряк път.
  2. След като го намерите, отворете контекстното меню с клавиша Applications и се придвижете до командата „Отвори мястото на файла“.
  3. Активирайте я с Enter. Ще се отвори папката, в която се намира прекият път към приложението.
  4. Докато той е маркиран, отворете отново контекстното меню с Applications и намерете елемента „Изпрати до“.
  5. Влезте в подменюто със стрелка надясно и щракнете върху „Работен плот (създай пряк път)“.

Готово, вече имате нова икона на работния ви плот, от която можете да стартирате избраното приложение. Стъпки 4 и 5 без проблем могат да се използват при създаване на пряк път към преносима програма, независимо от това къде във вашия твърд диск се намира тя. Необходимо е да намерите папката с файловете на програмата, да маркирате този с разширение „.exe“, който я стартира и да изпълните стъпки 4 и 5 от това ръководство.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.