вторник 23 април 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Други

Представяне на помощни технически средства

На 3 декември 2013 г. (международния ден на хората с увреждания), от 10:00 до 16:00 часа във фоайето на Общински културен център „Надежда” ще бъдат представени помощни технически средства за слепи и слабовиждащи, предлагани от „БГАСИСТ ООД”.

ОКЦ „Надежда” се намира в гр. София, ул. „Ломско шосе” 2 в близост до метростанция „Хан Кубрат”.

Служители на фирмата ще покажат на всички желаещи как се работи с екранния четец JAWS for Windows, ще ги запознаят с възможностите на сканиращата камера Pearl и софтуера за четене и разпознаване на текст OpenBook, с джобни и преносими видео увеличители, които еднакво удобно могат да се ползват у дома, на работното място, а също така и в магазина и т. н. Ще бъдат демонстрирани увеличителни мишки, които служат за четене на печатни издания (документи, книги, вестници, списания и др.) с уголемен шрифт и различни цветови режими – на екрана на вашия телевизор или компютър.

Любителите на четенето на брайл ще имат удоволствието да почетат на брайлов дисплей. Ще бъдат представени също и MP3 плейъри с озвучено меню и възможност за изговаряне на имената на папките и файловете с гласа Гергана на SpeechLab.

От познатите ни средства, ще бъдат представени плочи и шила за писане на брайл, часовници, бастуни и др.

На всички присъстващи пожелаваме приятни и полезни часове с нашите продукти!

Екипът на БГАСИСТ ООД

Сподели