вторник 23 юли 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Този конкурс за песен е наистина за песните.

В петък, 21 май,от 20:00, незрящи и слабовиждащи хора от 17 държави ще представят своите песни на първия Международен конкурс за песни на хора със слабо зрение International Low Vision Song Contest. На онлайн събитието ще се представят най-различни стилове. Визуалното представяне е на заден план, истинските звезди са песните.

Конкурсът се организира от младежкия клуб на Германската асоциация на незрящите и слабовиждащите DBSV съвместно с VIEWS International aisbl – Белгия. България е представена с песента “Вън е вече есен” в изпълнение на група “Студио Мирикъл”. Песента спечели срещу девет други участници в предварителния кръг.

„Low Vision“ означава „зрително увреждане“. В състава на изпълнителите на дадена песен винаги трябва да има поне един незрящ или човек с увредено зрение. Българската песен е по текст и музика на човек с увредено зрение и е изпята и записана от петима певци-музиканти с увредено зрение.

Шоуто ще се излъчва в YouTube https://www.youtube.com/watch?v=lcZyjphBkqE , а най-добрата песен ще се определи чрез онлайн гласуване.

Гласуването започва в 22:20 ч., затваря се в 22:45. Българската публика ще има право да гласува за българската песен.

Гласуването ще бъде показано на www.dbsv.org/ilsc.html. Гласуването е достъпно само в този определен момент. Платформата се нарича https://strawpoll.com/ Ще имате списък с изпълнители и песни с квадратчета за отметка. Можете да активирате едно квадратче за отметка към една песен и след това да натиснете бутона за изпращане. Инструментът за гласуване е напълно достъпен. Можете да гласувате само веднъж от едно устройство.

На живо ще присъства северноирландската певица с увредено зрение Андреа Бегли, победителка в „The Voice UK“ 2013. Звездният тенор Андреа Бочели ще се включи с видеопослание и песен.

Международен песенен конкурс за песни на хора с увредено зрение (ILSC)

Предаване на живо в петък, 21 май 2021 г., 20:00 ч. на адрес: www.dbsv.org/ilsc

Радиопредаване на www.ohrfunk.de (със симултанен превод) и на www.ohrsicht-radio.de и www.hamburger-lokalradio.net.

линк към песента представяща България
линк към YouTube събитието

Сподели