вторник 18 юни 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

РъководстваСофтуер

Описание на изображения с изкуствен интелект чрез приложението Be My Eyes

Приложението Be My Eyes е налично за мобилните операционни системи Android и iOS. До скоро неговата основна цел беше да свързва потребители с нарушено зрение и доброволци, които да им оказват съдействие при справяне с различни ежедневно-битови затруднения. За целта се използва видео връзка.

От скоро приложението има и друга функционалност наречена Be My AI, която е базирана на езиковия модел GPT-4. Тя може да анализира изображения, направени чрез камерата на устройството. Това, което отличава Be My AI от други подобни услуги е, че описанията на изображения обхващат множество детайли и звучат така, все едно са направени от реален човек. Информацията се предоставя в лесен за възприемане текстов вид. Освен това, ако интерфейсът на приложението Be My Eyes е на български, описанията на изображения също ще бъдат на този език.

Можете да изтеглите Be My Eyes за Android и iOS. Необходимо е да си създадете профил в приложението. След като се впишете, влезте в раздела „Be My AI“.

За да генерирате анализ на изображение, насочете камерата към това, което искате да бъде обхванато и натиснете бутона „Направи снимка“. Ще чуете звуков сигнал и след около половин минута анализът ще бъде готов. Имате възможност да задавате уточняващи въпроси за изображението чрез бутона „Попитай още“. Например ако на снимката е открит електрически уред, бихте могли да попитате изкуствения интелект дали той е включен.

Имайте предвид, че анализите на Be My AI не винаги са точни. Възможно е изкуственият интелект да сметне даден предмет за нещо друго или да си измисли детайл, който не присъства на снимката. Въпреки това услугата може да бъде много полезна за хората с нарушено зрение и ви препоръчваме да я изпробвате.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.