вторник 18 юни 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Помощни средства

Цифров магнит за бележки – предимства и предназначение

Обект на настоящата статия ще бъде цифровият магнит за бележки. На пръв поглед той представлява чинийка с диаметър около 5 см. Отпред са разположени два бутона – един голям и друг по-малък. Отзад както подсказва и името, е магнитът на устройството. Чрез него то може да се закрепи върху вратата на хладилник или друга метална повърхност.

Какво е предназначението на цифровия магнит за бележки?

Той най-често се използва, когато незрящ човек е сам вкъщи и иска да остави кратко съобщение на някой от семейството си, преди да излезе навън. Примери за съобщения могат да бъдат: „Закуската ти е на масата“; „Оставих ти пари в чекмеджето на нощното ти шкафче. Отиди да купиш хляб“. Добре е да се има предвид, че записаната аудио бележка може да е с продължителност до 10 секунди.

Как се използва цифровият магнит за бележки?

Задръжте малкия бутон и съобщете каквото е необходимо. След това чрез големия бутон можете да прослушвате бележката многократно. Важно е да знаете, че при записване на нова бележка, предходната автоматично се изтрива.

Цифровият магнит за бележки е много компактен, побира се в джоба или в чантата. Аудио съобщенията се записват и прослушват изключително бързо и лесно. Казано накратко, това малко устройство е още едно улеснение за незрящия човек. Преди всичко цифровият магнит е изключително полезен при комуникацията със семейството, когато някой от членовете му отсъства от вкъщи.

Има доста начини подобни съобщения да се изпращат посредством смартфона, но това е един още по-лесен вариант. Вие можете да оставите аудио бележка в удобно за вас време, а нейният получател ще я прослуша, когато намери за добре.

Устройството може да бъде закупено от нашия електронен магазин. Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook.

Сподели