вторник 18 юни 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Как да преобразуваме валути с добавката Currency converter за NVDA

Когато разглеждаме продукти в чуждестранни онлайн магазини, понякога искаме да разберем каква ще е цената на даден артикул в български лева. Най-класическият вариант е да потърсим информация в Google например така: „300 GBP to BGN“. Тази заявка ще преобразува 300 британски паунда в левове, но има и още по-лесен начин.

За екранния четец NVDA е налична добавката Currency Converter, чрез която лесно може да се проверява каква ще е стойността на сума от дадена валута, когато се преобразува в друга. За да инсталирате добавката, направете следното:

  1. Отворете менюто на екранния четец с клавишната комбинация NVDA+N.
  2. Влезте в „Инструменти“, след това в „Магазин за добавки“.
  3. Натиснете няколко пъти Control+TAB, за да се придвижите до раздела „Налични добавки“.
  4. В списъка потърсете Currency converter.
  5. Когато маркирате добавката, отворете контекстното меню с клавиша Applications и изберете „Инсталирай“.
  6. Изчакайте няколко секунди и проверете отново името на добавката в списъка. Ако нейното състояние е „Изтеглена, предстои инсталиране“, можете да затворите прозореца на магазина с клавиша Escape.
  7. Добавката ще се инсталира, след което е необходимо да рестартирате NVDA. Тогава Currency converter ще бъде готова за работа.

За да конвертирате сума, натиснете клавишната комбинация NVDA+Alt+C. От първото падащо меню „from“ със стрелки нагоре и надолу изберете валутата, от която желаете да преобразувате например „Pound sterling“. Чрез второто падащо меню „to“ изберете валутата, в която искате да конвертирате например „Bulgarian Lev“. В текстовото поле въведете сума и натиснете Enter. Можете също да използвате бутона „next“. След няколко секунди ще се покаже резултатът от преобразуването на британски паундове в лева. Добавката използва сървърите на Google, така че валутните курсове ще бъдат винаги актуални.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.