четвъртък 23 май 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

НовиниПомощни средства

Компанията WeWalk представи своя нов интелигентен бял бастун Smart Cane 2

Снощи чрез излъчване на живо в Youtube беше представен новият интелигентен бял бастун на компанията WeWalk. Както подсказва и името му, той е от второ поколение.

Какво отличава интелигентния бял бастун от обикновения?

Като начин на използване това си е класически бял бастун, но снабден с електронни компоненти, с които потребителят може да взаимодейства. WeWalk Smart Cane 2 има сензор за откриване на препятствия. Предвидена е възможност за настройване на чувствителността, а при засичане на препятствие, бастунът ще уведоми потребителя чрез вибрации и звукови сигнали.

Устройството може да се свързва със смартфон посредством приложението WeWalk, което бихте могли да изтеглите за Android и iOS. Чрез него имате възможност да настройвате различни функции на бастуна, да търсите обекти в близост (например заведения и магазини), да получавате информация за близките спирки на градския транспорт и времената на пристигане.

Новият интелигентен бастун има гласов асистент с поддръжка на ChatGPT, с който потребителят може да взаимодейства чрез вградения в устройството микрофон. Това позволява на Smart Cane 2 да отговаря на широк спектър от въпроси. Бастунът е снабден и с високоговорител, настроен от компанията Harman Kardon.

Какви са подобренията в сравнение с предишното поколение?

  • WeWalk Smart Cane 2 е значително по-лек и много повече прилича на обикновен бял бастун.
  • Подходящ е за всякакви метеорологични условия и е напълно водоустойчив. Дъждът и снегът вече не са пречка за неговото използване.
  • Вграден гласов асистент с изкуствен интелект, който може да отговаря на широк спектър от въпроси например „Кога ще дойде автобусът?“, „Как да стигна до най-близкото кафене?“.
  • Управлението се осъществява изцяло чрез бутони, което значително улеснява използването на устройството на открито.
  • Бастунът разполага и с вградено фенерче.

WeWalk Smart Cane 2 не поддържа български език, но може да се използва на английски. Съвсем скоро той ще бъде добавен в нашия електронен магазин с възможност за предварителна поръчка.

Ако не планирате да закупите устройството, бихте могли да изпробвате приложението WeWalk и без наличието на интелигентен бял бастун. Навигационните възможности са достъпни, а интерфейсът е специално адаптиран за хора с нарушено зрение. Бутоните са големи, имената им се показват с едър шрифт, а цветовете са с висок контраст.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.