четвъртък 23 май 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Как да предотвратим възпроизвеждането на реклами в YouTube

Едва ли има потребител, който напълно харесва рекламите в YouTube. Представете си, че тъкмо сте си намерили някое интригуващо видео, концентрирали сте се върху него и изведнъж започне реклама. Ако нямате късмет, тя може да продължи една-две минути.

По време на възпроизвеждането се появява бутон за пропускане, но фокусирането върху него не винаги е лесно. В тази публикация ще ви подскажа няколко начина, чрез които да се отървете от рекламите в YouTube. Ето ги и тях:

Инсталирайте си ad blocker за вашия браузър

Ако използвате YouTube предимно чрез компютър, можете да си инсталирате добавка за блокиране на реклами. Пример за такава е Adblock Plus, която е налична за Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge и други.

Освен, че предотвратява възпроизвеждането на видео реклами, тази добавка ще ви отърве от текстовите и изскачащите такива в множество сайтове. За потребителите, които използват екранен четец, отсъствието на реклами е значително улеснение.

За Android можете да инсталирате приложението Adblock Browser и чрез него да влизате в YouTube. То по подразбиране блокира повечето реклами и също е продукт на Adblock Plus. За потребителите на iOS има аналогична добавка за браузъра Safari.

Индивидуален абонамент за YouTube Premium

Тази опция е платена, но ще предотврати възпроизвеждането на реклами за всички устройства, на които е вписан вашият Google профил. YouTube Premium позволява и офлайн съхранение на видеа чрез мобилното приложение, възпроизвеждане при изключен екран, достъп до услугата YouTube Music Premium.

Цената на абонамента е 10,99 лв. на месец. Повече за тази възможност бихте могли да прочетете от помощната статия в сайта за поддръжка на Google.

Семеен абонамент за YouTube Premium

Ако индивидуалната цена не ви устройва, можете да използвате услугата заедно с до 5 други потребители. След като си направите семейна група, имате възможност да добавяте и премахвате хора, които желаете да се възползват от YouTube Premium заедно с вас.

Цената е 16,99 лв. на месец, което прави около 2,83 на човек. Повече за тази възможност можете да научите от помощната статия в сайта за поддръжка на Google.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.