вторник 21 май 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

РъководстваСофтуер

Бързо търсене в Google с добавката Search With за NVDA

Ако използваме Windows и се наложи да потърсим нещо в Google, обикновено е необходимо да отидем на работния плот, да отворим нашия уеб браузър, да напишем в адресната лента това, което искаме да потърсим и накрая да натиснем Enter. Вече има и много по-лесен начин.

С добавката Search With за екранния четец NVDA, стъпките са значително по-малко. Ето как можете да я използвате:

  1. Първо трябва да я изтеглите и инсталирате. За целта отворете файла и следвайте инструкциите.
  2. След като добавката вече е активна, натиснете NVDA+Windows+S, където и да се намирате. Ще се отвори прозорче с поле за въвеждане на текст.
  3. Напишете това, което искате да потърсите в Google и натиснете Enter. Директно в браузъра по подразбиране ще се зареди страница с резултати от търсенето.

Ако искате да използвате друга търсачка, направете следното:

  1. Натиснете NVDA+Windows+S и въведете текст.
  2. Активирайте бутона „Други търсачки“.
  3. Чрез отворилото се меню изберете някоя и натиснете Enter. В уеб браузъра по подразбиране ще се зареди страница с резултати от търсенето.

Забележка: Ако не сте въвели нищо в полето, бутонът „Други търсачки“ няма да проработи.

Посредством Search With можете да търсите и селектиран текст. За целта маркирайте желаното съдържание и натиснете NVDA+Windows+S. Ще се отвори контекстно меню, от което да изберете търсеща машина. След като натиснете Enter, ще се зареди страница с резултати от търсенето.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.