четвъртък 23 май 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Как да изтегляме видеоклипове от YouTube в MP3 формат

Много потребители търсят начин да запазват видеа от YouTube на компютъра си. В платформата има и огромно количество музика, което я прави конкурентна на услуги като Spotify, Apple Music и други.

В тази публикация ще обясня как можете да изтегляте видеоклипове от YouTube и песни от платформата YouTube Music. Не е необходимо да се инсталират допълнителни приложения. За да свалите видео от YouTube, направете следното:

 1. Отворете чрез уеб браузър видеоклипа, който искате да изтеглите.
 2. Влезте в адресната лента с клавишната комбинация Alt+D.
 3. Уверете се, че целият линк към видеото е маркиран и го копирайте с Control+C.
 4. Посетете сайта 320ytmp3.info.
 5. Намерете полето „Search“ и поставете в него линка, който сте копирали по-рано.
 6. Натиснете Enter или използвайте бутона „Convert“.

  Забележка: Възможно е след това да се отвори друг уеб сайт. Той обикновено е допълнителен рекламен прозорец, който можете да затворите с Control+W. Така ще се върнете отново в интересуващата ви уеб страница.

 7. Щом видеото бъде намерено, със стрелка надолу под бутона „Convert“ ще видите времетраенето и името му. За целта е необходимо ако използвате NVDA, да превключите към режим на разглеждане. Натиснете Escape или Insert+Интервал, докато чуете по-високия звук, който не наподобява щракване. За JAWS натиснете Escape или Insert+Z, за да преминете към виртуалния курсор.
 8. След като се уверите, че сте намерили точното видео, натиснете Enter върху текста “ Show All MP3″. Така ще се покажат другите варианти за запазване на видеото в този формат.
 9. Докато сте в режим на разглеждане за NVDA или използвате виртуалния курсор на JAWS, със стрелка нагоре намерете „320kbps“. Това е най-високото качество за MP3 формата.
 10. Активирайте линка без име, който се намира след текста „320kbps“. Ще се отвори прозорец за запазване на файл.
 11. Определете къде точно искате да се запише конвертираното видео и ако желаете, изтрийте допълнителния текст „(320kbps)“ от името на файла.

Песните от YouTube Music не могат да бъдат сваляни посредством стандартните линкове на тази платформа, но те се отварят чрез YouTube. За да изтеглите песен, направете следното:

 1. Потърсете в Google името на песента, като добавите към текста на заявката „youtube music“.
 2. В списъка с резултати ще видите различни линкове към видеа в YouTube. Ще познаете този на песента по това, че в заглавието на видеоклипа не присъства името на изпълнителя.
 3. Копирайте линка и изтеглете видеото по гореописания начин.

Имайте предвид, че свалянето на видеоклипове не се подкрепя официално от YouTube. По тази причина инструкциите в настоящия текст е възможно да не работят след време.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.