четвъртък 23 май 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Тази година JAWS® навършва 20 години!

За да отпразнуваме това събитие, ние събираме видеоклипове от вас, нашето голямо семейство, ползващо JAWS. Независимо дали сте потребител на JAWS от създаването му или току-що започвате да се запознавате с него, каним ви да станете част от този празник като споделите вашето уникално преживяване и ни изпратите кратък видеоклип, заснет с вашия смартфон или камера.

Очакваме да подготвите видео в две части, всяка с продължителност 15-20 секунди. В първата част на видеото трябва да се снимате, обърнати с лице към камерата, а във втората част да демонстрирате как ползвате JAWS на вашия компютър с камера, фокусирана върху компютъра и/или брайловото устройство (ако имате такова). Ако вашето видео бъде избрано, ще получите подарък следващо обновление на единичен потребителски лиценз за JAWS!

Инструкции за записа

  • Записвайте в пейзажен режим
  • Изберете „Най-добро качество” или резолюция 1920×1080
  • Дръжте камерата колкото можете по-стабилно (добре е някой да ви помогне или да ползвате стойка, ако е възможно)
  • Записвайте от разстояние около 1-1,5 м
  • Постарайте се в кадрите да няма ярка светлина или прозорци
  • Запишете видеото на място, където няма странични шумове
  • Говорете ясно
  • Дадени са примери за снимки и видео инструкции, които можете да споделите с ваш виждащ асистент

Указания за съдържанието

Когато записвате първата част на видеото, моля включете представяне с вашето име и откъде сте, последвано от кратко изказване какво означава JAWS за вас. Някои истории,които сме получавали в миналото, разказват как JAWS ви е помогнал в образованието и/или в работата, а също и истории как потребителите на екранния четец обучават други. Това са само примери – ние ви каним да споделите нещо уникално.

Когато записвате втората част, трябва да включите демонстрация как ползвате JAWS на работа или вкъщи. Тази част на видеото е необходимо да съдържа аудио с работещ JAWS.

Как да го изпратите

Когато направите видеото:

  1. Запишете го във файл, наименуван с вашето име и фамилия
  2. Споделете го с нас

Краен срок

Моля изпратете вашето видео не по-късно от 15 февруари 2015. Ако то бъде избрано, ще ви уведомим по e-mail до 28 февруари.

В края на краищата позабавлявайте се! Имате възможност да споделите със зрителите кратката си лична история, да им разкажете как JAWS е променил живота ви. Ще бъдете участник в поразителното видео, което ще можете да споделите със семейството и приятелите си. Нямаме търпение да видим и чуем вашата история!

Сподели

Костадин Колев

Казвам се Костадин Колев и съм от гр. Пещера, но изобщо не съм любител на произвежданите при нас алкохолни напитки, с които градът ни се слави из цяла България. :-) Хобитата са ми много: музика, компютри, техника и електроника, компютърни игри, книги и много други. И от толкова много хобита, понякога направо си се чудя как ми остава време за всичко. :-) Основните ми занимания като цяло и в БГАсист в частност са свързани с приложения за Windows и Android. Главно две неща: превод на приложения от английски на български; бета-тестване на приложения. Главната ми цел при тестването на приложенията е да проверявам дали и до каква степен те са достъпни за работа с екранен четец от страна на хората със зрителни увреждания.