вторник 21 май 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Софтуерът за увеличаване на екрана MAGic 12 на Freedom Scientific е изцяло обновен

С MAGic 12 Freedom Scientific създава нов стандарт за увеличаване на екрана

Нов поглед и усещане, HD текст, включване на реч при нужда и много повече.

MAGic прави възможно за компютърните потребители с намалено зрение да ползват персонален компютър. Софтуерът увеличава до 36 пъти размера на това, което потребителят вижда на монитора, и по желание може да изговаря изобразеното на екрана.

Тази версия на MAGic има прост, атрактивен потребителски интерфейс, добавени са подобрения, много ценни за нашите потребители. Новата функционалност HD Text изглажда буквите без значение какъв шрифт и ниво на увеличение сте избрали – няма вече да виждате текста ъгловат или на точки, когато използвате по-голямо увеличение. Новата HD mouse (HD мишка) предлага избираеми стилове и непрекъснат показалец на мишката, който не променя формата си при всички нива на увеличение. Този нов изглед и усещане осигурява интуитивен достъп до всяка функция колкото може по-лесен за очите, така че потребителите да могат по-дълго да се наслаждават на прекараното време пред компютъра с по-голям комфорт и по-малко умора за очите.

Тази версия изобилства с нови уникални функции, които повишават продуктивността на работа на слабовиждащите потребители:

  • Със Speech On Demand™ (Реч по желание) имате пълен контрол на това, което казва MAGic и кога да го казва. Ползването на речта може да намали умората на очите и да подобри ефективността, но понякога многото говорене е претоварващо. MAGic 12 отива по-далеч от простото включване и изключване на речта, като ви позволява да елиминирате излишната бъбривост. Никой друг продукт за екранно увеличение не предлага такова ниво на контрол на речта, която чувате.
  • Изцяло обновените мишка, курсор и цветови схеми правят по-лесна работата на слабовиждащите потребители със съвременните модерни приложения. Подобренията предлагат висок контраст, екран с намалени отблясъци, настройващи се, лесни за проследяване мишка и курсор.
  • Гласовите профили за различните приложения много лесно може да се избират, създават, променят и да се съхраняват гласови настройки по подразбиране.
  • Функцията Research It ви дава бърз и лесен достъп до широк спектър от информация, налична в Интернет, и може да се активира с докосването на един бутон, ако ползвате Large Print Keyboard (Клавиатура с едри контрастни букви) на MAGic.
  • Клавишите за бърза навигация (Navigation Quick Keys) правят сърфирането в уеб и работата с PDF файлове много по-ефективна. Отивате на желаното място само с натискането на един клавиш.
  • Инструментът за повърхностно четене (Skim Reading) бързо ви отвежда точно до информацията, която търсите.
Сподели