неделя 14 април 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Излезе версия 14 на JAWS на фирмата Freedom Scientific

Ново: Flexible Web, Гласове Vocalizer, Поддръжка за Windows 8.

Излезе версия 14 на JAWS® for Windows – най-добрият екранен четец в света. Тази версия включва нова функционалност, наречена Flexible Web (Гъвкав уеб), създадена за да осигури на потребителите по-добър контрол при четене на уеб страници. Тази иновация позволява на потребителите на екранния четец да идентифицират и блокират допълнително съдържание като реклами и линкове към социални медии, които виждащите хора прескачат без проблеми, но са сериозна пречка за слепите потребители при навигиране и непрекъснато четене. Налична за ползване с Internet Explorer или Firefox, Flexible Web включва съветник, който прави лесно създаването на глобални правила и специфични настройки за дадена уеб страница.

JAWS 14 е също и първият екранен четец, предлагащ поддръжка за операционната система Windows 8. Новият стартов екран в Windows 8 и програми като Internet Explorer, електронна поща, календар, контакти се поддържат изцяло. Freedom Scientific работи с Microsoft върху нов драйвер за достъпността, за да осигури JAWS курсор и брайлова поддръжка в новата операционна система.

Тази версия предлага няколко значителни постижения в достъпността за потребителите на екранен четец. Flexible Web е едно от големите предимства за достъпността на уеб след въвеждането на клавишите за бърза навигация (Navigation Quick Keys) и списъка с линкове (Links List). Новите гласове Vocalizer, предлагани безплатно, за първи път позволяват на потребителите на JAWS да четат писмата си в Outlook 2010 и 2007, без да ги отварят в браузъра. Тези предимства, заедно с другите възможности и подобрения, правят новата версия на JAWS незаменима заедно с изцяло обновената MAGic® 12.

Сподели