вторник 18 юни 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

iOS: Прехвърляне на мелодии за звънене чрез iTunes

В сравнение с потребителите на операционната система Android, тези с Apple устройства са принудени да преминават през доста усложнена процедура за качване на рингтонове в техните смартфони. Тук ще опиша как се прави това със софтуера iTunes за Windows.

Какво е M4R?

Рингтоновете за iPhone не могат да бъдат в MP3, WAV или друг по-често използван аудио формат. За да се разпознае от устройството ви като рингтон, файлът трябва да е с разширение M4R. Това е преименуван вариант на M4A формата. Максимално допустимата дължина на файла е 40 секунди.

За да си направите рингтон за iPhone, можете да изрежете MP3 файл с програма като Audacity, след което да го конвертирате в M4R с този онлайн инструмент.

По-лесният вариант е да си свалите готови рингтонове за iPhone от интернет, след което да ги прехвърлите. Има я и възможността да си закупите мелодии чрез iTunes Store директно от вашия телефон, но там изборът е ограничен и някои песни не са изрязани съвсем прецизно.

Изтегляне и инсталиране на iTunes

Посетете тази страница, активирайте бутона „Windows“ и последвайте връзката за 32 или 64-битова версия.

След като започнете инсталирането, в страницата за избор на директория (Destination folder) отмаркирайте отметката „Use iTunes as the default player for audio files“, ако не искате да отваряте аудио файловете с този плейър по подразбиране. Когато приключите с настройките, щракнете върху бутона „Install“.

Щом инсталацията приключи, след активиране на бутона „Finish“ ще се отвори приложението iTunes.

За да прехвърлите рингтонове чрез него, направете следното:

 1. Свържете вашия iPhone към компютъра, на който е инсталиран iTunes посредством USB кабел.
 2. На смартфона ще се появи въпрос дали искате да се доверите на този компютър. Щракнете върху бутона „Trust“.
 3. В прозореца на iTunes също ще бъдете попитани дали желаете да споделяте информацията от телефона с този компютър. Изберете „Continue“. Може да е необходимо да изчакате около половин минута, докато двете устройства обменят информация.
 4. В прозореца на iTunes щракнете върху бутона „iPhone“. Ще се визуализират различни данни за вашето устройство.
 5. Намерете дървовидния списък с раздели и със стрелка надолу се предвижете до „Tones“.
 6. С TAB навигирайте до дървовидния списък след бутона „show action menu“.
 7. Отворете вашия файлов мениджър (обикновено „Този компютър“ и влезте в папката с мелодиите, които искате да прехвърлите.
 8. Маркирайте желаните файлове и ги копирайте в клипборда чрез клавишната комбинация Control+C.
 9. Върнете се в прозореца на iTunes. Уверете се, че сте в дървовидния списък след бутона „show action menu“ и натиснете „Control+V“, за да поставите мелодиите в телефона.
 10. Ще чуете звуков сигнал, който известява за осъщественото синхронизиране. Ако мелодиите се виждат в списъка, значи са прехвърлени успешно.

Можете да премахнете рингтон от вашия iPhone по следния начин:

 1. Отворете Settings и намерете „Sounds & Haptics“.
 2. Щракнете върху „Ringtone“. Ще се покаже списък с всички мелодии.
 3. Маркирайте тази, която искате да изтриете и с бързи плъзгания нагоре или надолу се предвижете до действието „Delete“ и го изпълнете с двукратно почукване.

Не се извеждат предупреждения за изтриване, така че ако не разполагате с копие на съответния рингтон, той ще бъде изгубен.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.