вторник 23 юли 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Android: Как да изключим предупрежденията от Google Play при инсталиране чрез APK файл

При опит за инсталиране на приложение чрез APK файл, може да се покаже предупреждение на защитата Google Play Protect. В него се казва, че е блокирано опасно приложение. След това процесът на инсталиране се прекратява.

В много случаи тези предупреждения са основателни, но Google Play Protect напоследък възпрепятства и инсталацията на Commentary Screen Reader. За да инсталирате екранния четец, се налага да изключите сканирането на външни приложения. То продължава да се осъществява за тези, които са изтеглени от магазина на Google. Ако защитата възпрепятства инсталацията на приложение, за което сте сигурни, че не е опасно, ето какво е необходимо да направите:

  1. Отворете Настройки и влезте в раздел „Защита и поверителност“.
  2. От там изберете „Защита на приложенията“, „Google Play Protect“.
  3. В отворилата се страница натиснете бутона „Настройки“, който се намира в горната дясна част на дисплея.
  4. Отмаркирайте отметката „Сканиране на приложенията посредством Play Protect“.
  5. Ще бъдете попитани дали да се изключи сканирането на приложенията. Активирайте бутона „Изключване“ и ако е необходимо, потвърдете с пръстов отпечатък или друг метод за отключване на екрана (в случай, че сте задали такъв).

При опит за инсталиране на Commentary Screen Reader или друго външно приложение, вече няма да се показват предупреждения от Google Play Protect. След изключването на тази защита е препоръчително да сте по-внимателни при избора на приложения, които инсталирате чрез APK файл. Остава да се надяваме, че след време Commentary Screen Reader ще може да се конфигурира по стандартния начин, без опити за ограничаване на работата му от страна на операционната система.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.