вторник 23 април 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Софтуер

Алтернативно приложение за Facebook Messenger в Windows

От известно време приложението Facebook Messenger за Windows има сериозен проблем с достъпността за екранни четци. Той се състои в това, че съобщенията не могат да бъдат прочитани.

За щастие има разработено алтернативно приложение със сходни функции, което не е собственост на Facebook. То се нарича Messenger for Desktop. Можете да го свалите от официалната му страница или директно от тази публикация.

След като стартирате инсталационния файл, има вероятност да се появи съобщение от защитата на Windows. Този софтуер не е опасен, така че можете да потвърдите отварянето на файла. Инсталацията е стандартна. Ще бъде създадена икона на работния плот.

При първото стартиране на Messenger for Desktop е необходимо да се впишете чрез вашия Facebook профил. Препоръчително е да маркирате отметката „Keep me signed in“, за да не се налага да си въвеждате паролата всеки път.

Интерфейсът на приложението е много сходен с този на оригиналния Facebook Messenger за Windows. Можете да се придвижвате в него като в обикновен уеб сайт. Налична е и възможност да виждате дали събеседникът ви е прочел дадено съобщение или само го е получил.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.