вторник 18 юни 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Как да променим буквата на конкретен диск в Windows

Когато към компютъра свържем устройство за съхранение на данни например външен твърд диск или SSD, операционната система автоматично му присвоява определена буква. Тя може да е D, E, F и така нататък.

В някои случаи обаче Windows задава обозначение, което не ни устройва. За да промените буквата на дял от твърдия диск или външно устройство за съхранение на данни, направете следното:

  1. Натиснете Windows+X, при което ще се отвори менюто за напреднали потребители.
  2. Влезте в „Управление на дискове“.
  3. Маркирайте устройството, чиято буква искате да промените.
  4. Отворете контекстното меню с Applications и изберете „Промяна на буква на устройство и пътища“.
  5. Намерете бутона „Замяна“ и го активирайте.
  6. В появилия се прозорец задайте желаната буква чрез падащото меню и натиснете „OK“.
  7. Ще бъде поискано допълнително потвърждение, след което устройството вече ще се разпознава от Windows чрез избраното обозначение.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.