вторник 18 юни 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Софтуер

Запазване на публикации от интернет с приложението Pocket

Случвало ли се е да попаднете на интересен материал в мрежата, но да нямате време да го прочетете? В подобна ситуация можете да използвате приложението Pocket. Чрез него имате възможност лесно да запазвате всякакви линкове, които да отворите в удобен за вас момент. Това могат да бъдат уеб сайтове, публикации, видеа и много други.

Приложението се разработва от компанията Mozilla, която е собственик на браузъра Firefox. Интерфейсът му е интуитивен, но не е преведен на български. Необходимо е да си създадете профил и да се впишете в него, за да виждате запазените материали на всички ваши устройства.

Pocket има версии за Android и iOS. Можете да го изтеглите чрез връзките в края на тази публикация. При първото стартиране ще бъдете подканени да влезете във вашия Firefox акаунт или да създадете нов. След като се впишете, ще се визуализира основният прозорец на приложението. За да запазите линк в Pocket, направете следното:

  1. Отворете интересуващия ви материал.
  2. Активирайте функцията за споделяне на връзката.
  3. След като се покаже списъкът с приложения, изберете „Add to Pocket“ за Android или „Save to Pocket“ за iOS.
  4. Ако използвате версията за Android, ще се покаже съобщение, че връзката е запазена успешно. Можете да го затворите чрез двукратно почукване с един пръст върху него.

Не е задължително това, което добавяте да е отворен в браузъра уеб сайт. Ако си харесате например някой видеоклип в приложението Youtube, бихте могли да активирате функцията за споделяне и също да го запазите в Pocket.

Забележка: Имайте предвид, че добавянето на линкове от външни приложения работи надеждно само в Android. Във версията за iOS можете да запазвате предимно материали, които сте отворили чрез уеб браузър.

Щом стартирате приложението, ще видите добавените публикации в основния прозорец. След като изберете някоя, тя ще се отвори директно. Pocket има специален режим за четене на статии, който премахва ненужните бутони и рекламите. Така остава само текстът и съдържанието е доста по-лесно за четене.

За да видите запазените материали на вашия компютър, посетете сайта getpocket.com и се впишете във вашия профил. След това изберете „My List“, за да се покаже целият списък.

Изтегляне на Pocket

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.