вторник 21 май 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Как да променим функциите на Power бутона в смартфоните на Samsung

Тъй като масовата част от нашите потребители използват смартфони на Samsung, продължаваме да ви показваме полезни функции, които са характерни за техния персонализиран вариант на Android.

В тази публикация ще се спра върху настройването на Power бутона. По подразбиране чрез неговото задържане се активира гласовият асистент Bixby. Това обаче не е съвсем интуитивно. При повечето Android устройства чрез продължително натискане на този бутон се отваря меню, в което са налични опциите за изключване и рестартиране. За да се случва това и на вашия смартфон, направете следното:

  1. Отворете приложението Настройки.
  2. Влезте в „Разширени функции“, „Страничен клавиш“.
  3. В секцията „Натискане и задържане“ изберете „Меню за изключване“, вместо „Събуждане на Bixby“. Така лесно ще можете да изключите или резтартирате устройството чрез менюто, което се появява при продължително натискане на Power бутона.

Има и още една важна функция в раздела „Страничен клавиш“, а именно тази за „Двукратно натискане“. След като активирате превключвателя, ще имате възможност да зададете при това действие да се отваря определено приложение. Препоръчително е да изберете някое, което използвате често. Така ще си осигурите бърз достъп до него.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.