вторник 18 юни 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Windows 11: Задаване кои икони да се показват в областта за уведомяване

В най-новата операционна система на Microsoft има някои промени, които засягат областта за уведомяване. В нея можете да влезете с клавишната комбинация Windows+B, а придвижването между елементите става със стрелки наляво и надясно.

В областта за уведомяване се показват икони на някои активни в момента приложения. За всяка от тях обикновено е налично контекстно меню, което може да се отвори с клавиша Applications.

В Windows 11 не всички икони в областта за уведомяване се показват едновременно. Основните са тези за захранването, звука, часовника, достъпа до интернет и някои инсталирани приложения. За да видите останалите икони, трябва да потърсите бутона „V-образна стрелка за известие“, който се намира в началото на областта за уведомяване. След като натиснете Enter върху него, със стрелка наляво ще можете да разгледате иконите на приложения, които не се показват.

Все пак съществува възможност да определите кои от тях да присъстват във видимата част на областта за уведомяване, без да е необходимо да активирате бутона „V-образна стрелка за известие“. За целта направете следното:

  1. Отворете приложението Настройки от менюто Старт или чрез клавишната комбинация Windows+I.
  2. Влезте в секция „Персонализиране“ и натиснете няколко пъти клавиша TAB, докато се фокусирате в списъка с раздели.
  3. В него със стрелка надолу намерете „Лента на задачите“ и натиснете Enter.
  4. В появилата се страница с клавиша TAB потърсете „Препълване на ъгъла на лентата на задачите“. Ще бъдете фокусирани върху бутона „Показване на всички настройки“.
  5. Натиснете Enter върху него.
  6. С еднократно натискане на TAB ще се озовете в списък с икони. От тук можете да определите кои от тях да се показват във видимата част на областта за уведомяване и кои в секцията „Препълване на известията“. В нея се влиза чрез бутона „V-образна стрелка за известие“.
  7. За всяка икона в списъка е наличен превключващ бутон, който можете да намерите с натискане на TAB. Когато е „ненатиснат“, приложението няма да се показва във видимата част на областта за уведомяване. Ако искате то да е налично там, активирайте превключващия бутон с клавиша интервал.
  8. С Shift+TAB се върнете в списъка с икони и повторете предишната стъпка за тези, които искате да не бъдат скрити в секцията „Препълване на известията“.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.