четвъртък 23 май 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Windows 11: Как да включим или изключим звука при стартиране на системата

Понякога след голямо обновяване на операционната система или промяна на настройки отстрана на потребителя, звукът при стартиране на Windows спира да се възпроизвежда. Тук ще ви покажа лесен начин да го включите отново. Ако по някаква причина не искате да чувате този сигнал, стъпките по-долу също могат да ви бъдат от полза. Ето какво е необходимо да направите:

  1. Отворете приложението Настройки с клавишната комбинация Windows+I.
  2. Влезте в раздел „Персонализиране“.
  3. С TAB намерете списъка с подкатегории, изберете „Теми“ и натиснете Enter. Ще бъдете фокусирани върху бутона „Показване на всички настройки“.
  4. С неколкократно натискане на Shift+TAB се придвижете до бутона „Звуци“.
  5. След като го активирате, ще се отвори стандартен прозорец за настройка на звуковата схема.
  6. В него потърсете и включете опцията „Изпълнявай звука при стартиране на Windows“. Ако не искате той да се възпроизвежда, можете да изключите отметката.
  7. Натиснете бутона „ОК“, за да се запазят промените.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.