вторник 23 април 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Как да преглеждаме и изпращаме SMS съобщения в Windows

Ако имате Android устройство Nokia, Xiaomi, Motorola или просто сте инсталирали приложението Messages на Google, можете да изпробвате възможността за преглеждане и изпращане на SMS съобщения в Windows. За целта е необходимо да направите следното:

  1. На компютъра отворете уеб страницата Messages за мрежата.
  2. Максимизирайте прозореца на браузъра с клавишната комбинация Windows+Стрелка нагоре.
  3. Стартирайте приложението Съобщения (Messages) на вашия смартфон с Android.
  4. Натиснете бутона „Още опции“ и от появилото се меню изберете „Сдвояване на устройства“.
  5. Влезте в „Скенер за QR кодове“. Може да ви бъде поискано разрешение за използване на камерата.
  6. След като се съгласите, насочете смартфона към заредения на компютъра уеб сайт. Премествайте внимателно устройството, докато приложението засече QR кода. Така компютърът и смартфонът ще се сдвоят, след което ще се впишете в услугата.
  7. Активирайте бутона „Да“, за да бъде запомнен компютърът, от който сте влезли.

В уеб страницата Messages за мрежата можете да разглеждате списъка с получените SMS съобщения. Ако използвате екранния четец NVDA, преминете в режим на фокус като натиснете CapsLock+Интервал върху първия разговор. Използвайте стрелки надолу и нагоре, за да се придвижвате в списъка.

Когато влезете в дискусия, имате възможност да изпратите SMS чрез полето за въвеждане на текст. За услугата може да ви бъде начислена такса според абонаментния план на вашия мобилен оператор.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.