четвъртък 23 май 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Windows 11: Достъп до някои функции на Facebook и произволни уеб сайтове чрез инструмента за изпълнение

Инструментът за изпълнение е вграден в операционната система на Microsoft. Чрез него можете да извиквате различни функционалности и настройки, като за целта е необходимо да въвеждате кратки текстови команди. Той може да отваря и уеб сайтове с предпочитан от вас браузър.

В тази публикация ще обясня как бихте могли да влизате в Messenger, известията и настройките на Facebook, както и в произволни уеб сайтове само чрез текстови команди. Тези, които сте използвали, се запаметяват и могат да бъдат избирани със стрелки нагоре и надолу, докато сте в полето за въвеждане на инструмента за изпълнение.

Специални благодарности към Павлин Митев, който ни подсказа идеята на тази публикация. За да отворите сайта на чат услугата Messenger с браузърите Google Chrome, Mozilla Firefox и Microsoft Edge, натиснете клавишната комбинация Windows+R и в полето въведете една от следните команди:

chrome messenger.com
firefox messenger.com
msedge messenger.com

За да влезете директно в страницата с вашите известия от Facebook, използвайте някой от следните редове:

chrome facebook.com/notifications
firefox facebook.com/notifications
msedge facebook.com/notifications

Ако искате да отворите настройките на Facebook, въведете една от следните команди:

chrome facebook.com/settings
firefox facebook.com/settings
msedge facebook.com/settings

След името на браузъра можете да напишете произволен уеб сайт например bgassist.com. Щом натиснете Enter, той ще се отвори в нов прозорец.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.