вторник 18 юни 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Windows 10: Забраняване на известията от уеб сайтове в Chrome, Firefox и Microsoft Edge

Доста уеб сайтове могат да изпращат известия към вашия браузър, независимо дали в момента сте влезли в тях. Обикновено се извежда въпросително съобщение, което ви пита искате ли да получавате уведомления.

Често обаче в бързината потребителят се съгласява да приема известия и от източници, които не са му необходими. Така можете да се окажете претрупани от ненужни уведомления, които пречат на нормалното сърфиране в интернет. В това ръководство ще ви покажа как да блокирате нежеланите известия в браузърите Google Chrome, Mozilla Firefox и Microsoft Edge.

Google Chrome

 1. С клавиша Alt отворете менюто и влезте в „Настройки“.
 2. С буква H се придвижете до раздела „Поверителност и сигурност“.
 3. Активирайте линка „Настройки за сайтове“.
 4. В отворилата се страница с буква H намерете раздела „Разрешения“.
 5. Навигирайте до бутона „Известия“ и го активирайте.
 6. Ако не искате да бъдете питани дали да получавате уведомления, изключете опцията „Сайтовете могат да извеждат подкани за изпращане на известия“.
 7. Посредством раздела „Блокиране“ можете да добавите ръчно уеб сайт, от който да не се извеждат уведомления.
 8. Под заглавието „Разрешаване“ са всички уеб сайтове, от които към момента получавате известия. За да забраните уведомленията от даден сайт, направете следното:
  • Изберете го от списъка под заглавието „Разрешаване“.
  • В отворилата се страница от падащото меню „Известия“ маркирайте командата „Блокиране“.

Mozilla Firefox

 1. От меню „Инструменти“ изберете „Настройки“.
 2. С неколкократно натискане на Shift+TAB се придвижете до списъка с раздели и намерете „Поверителност и защита“.
 3. Навигирайте до секцията „Известия и изберете бутона „Настройки…“.
 4. В отворилия се прозорец ще видите списък с всички сайтове, от които към момента получавате уведомления. Можете да ги изтриете чрез бутона „Премахване на всички страници“ или да определите дали конкретен сайт да изпраща известия посредством падащото меню под списъка.
 5. Ако искате да не бъдете питани дали да получавате уведомления, включете опцията „Спиране на всички нови запитвания за изпращане на известия“.
 6. След като направите желаните промени, изберете бутона „Запазване“.

Microsoft Edge

 1. С клавиша Alt отворете менюто и изберете „Настройки“.
 2. С TAB намерете списъка с раздели и маркирайте „Разрешения за сайта“, като натиснете Enter върху него.
 3. Придвижете се до бутона „Известия“ и го активирайте.
 4. В отворилата се страница можете да изключите опцията „Питане преди изпращане“, ако не искате да се извеждат запитвания за уведомления.
 5. Ако получавате известия от някой уеб сайт, той се показва в таблицата в секция „Разрешаване“. За да не се извеждат уведомления от него, изберете опцията „Блокиране“ от падащото меню на съответния ред. Така сайтът автоматично ще бъде преместен в секция „Блокиране“.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.