вторник 23 юли 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

TalkBack: Как да променим режима за въвеждане с екранна клавиатура

TalkBack е вграденият екранен четец в мобилната операционна система Android. Той има два режима за въвеждане на текст чрез дисплея на устройството. Можете да ги намерите в настройките на TalkBack. Ето кои са те:

  • „Натиснете с пръст и задръжте за избор на клавиш, след което докоснете двукратно“ – При използване на екранна клавиатура в този режим, щом намерите желаната буква или символ, трябва да осъществите двойно почукване с един пръст. Тогава знакът ще бъде въведен в текстовото поле;
  • „Натиснете с пръст и задръжте за избор на клавиш, след което вдигнете пръста си“ – В този режим щом намерите желания символ, вдигнете пръста си и той ще бъде въведен. Имайте предвид, че при всяко докосване и вдигане на пръста от дисплея, в текстовото поле ще се добавя знакът, върху който последно сте били. Затова е най-добре веднъж щом докоснете клавиатурата, да не вдигате пръста си, докато не намерите желания символ.

За да промените режима за въвеждане чрез екранна клавиатура, направете следното:

  1. Влезте в приложението Настройки и от там в „Достъпност“, „TalkBack“, „Настройки“. В зависимост от модела на вашето устройство пътят до тях може да е различен.
  2. Щом влезете в опциите на екранния четец, отворете раздела „Разширени настройки“.
  3. Намерете „Предпочитания за въвеждане“. От тук можете да изберете един от двата режима за използване на екранна клавиатура чрез TalkBack. Изпробвайте ги и така ще прецените кой е по-удобен за вас.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.