вторник 18 юни 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Windows 11: Два лесни начина да променим изходното аудио устройство по подразбиране

Много потребители използват няколко изходни аудио устройства в Windows. Това могат да бъдат безжични слушалки, тонколони, външни звукови карти и така нататък. В тези случаи възниква въпросът как бързо може да се прехвърля звукът на системата към тях, без да е необходимо ровене в настройките на Windows. В тази публикация ще ви покажа два лесни начина да избегнете това.

Използване на команда в инструмента за Изпълнение

  1. Натиснете клавишната комбинация Windows+R, за да го стартирате.
  2. В полето въведете „control mmsys.cpl sounds“ без кавичките и натиснете Enter.
    Не е необходимо да запомняте тази команда. Когато ви потрябва, потърсете я със стрелки нагоре и надолу в текстовото поле на инструмента за Изпълнение.
  3. Ще се отвори стандартният прозорец за настройка на устройствата за възпроизвеждане и запис, който познаваме още от Windows 7. За да прехвърлите звука на системата към конкретно устройство, изберете го със стрелки нагоре и надолу, след което използвайте контекстното меню или бутона „Направи по подразбиране“.

Използване на Xbox Game Bar

Това е инструмент за геймъри, но чрез него лесно можете да промените изходното аудио устройство по подразбиране. За целта направете следното:

  1. Отворете прозореца на Xbox Game Bar с клавишната комбинация Windows+G.
  2. С TAB се придвижете до „Аудио“ и натиснете Enter.
  3. Намерете падащото меню „Изход от Windows по подразбиране“, като отново използвате клавиша TAB.
  4. Отворете менюто с Alt+Стрелка надолу.
  5. Изберете устройството, чрез което да се възпроизвежда звукът. и натиснете Enter.

За да затворите Xbox Game Bar, използвайте Escape, Windows+Gили Alt+F4.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.