вторник 23 юли 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

НовиниХардуер

Към видео увеличителя TOPAZ е добавено оптично разпознаване

Freedom Scientific добави към настолния видео увеличител TOPAZ ново пълнофункционално оптично разпознаване

След появата си през септември 2011 г., новите High Definition видео увеличители получиха възторжени отзиви. Сега с пускането на програмата GEM™ 4.0, Freedom Scientific добавя възможност за сканиране и четене с TOPAZ® XL HD.

С натискане на един клавиш, Gem изпраща High Definition изображението от TOPAZ XL HD към софтуера за сканиране и четене на Freedom Scientific OpenBook®, който автоматично извършва оптично разпознаване (OCR) и започва да изговаря текста.

Постига се сканиране и четене на действителното изображение и голяма производителност. Вие можете да намалите и прихванете цяла страница, да сканирате много страници като един документ, да го редактирате и съхраните със или без оригиналните изображения. OpenBook може да разпознава много колони и да ги форматира на вашия екран за лесна и продължителна работа. Можете да променяте цвета и размера на шрифта и да отпечатвате хартиено копие с направените от вас промени.

Програмата GEM осигурява интерфейса между TOPAZ XL HD и вашия компютър. Тя ви позволява да работите на разделен екран, така че да виждате материала, който четете, вдясно от вашия Word документ, работен лист, уеб страница или каквато и да е друга програма. С клавишна комбинация можете да прихващате изображения, да ги прелиствате за бърз преглед и да ги съхранявате в избрани от вас папки. Сега във версия 4.0 програмата GEM безпроблемно изпраща High Definition изображенията към OpenBook за автоматично четене.

Това е още един пример как продуктите на Freedom Scientific работят заедно, за да ви дадат достъп до информацията по начини, които ви правят все по-успешни.

GEM 4.0 ще бъде достъпен от средата на юли 2012 г.

Тази версия е безплатно обновление за потребителите на GEM с TOPAZ XL HD. Потребителите, които нямат HD увеличител, не се нуждаят от обновлението.

Сподели