неделя 23 юни 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Freedom Scientific пуска на пазара нов брайлов дисплей Focus 80 Blue

Freedom Scientific, световно известният лидер в спомагателните технологии за слепи и слабовиждащи, съобщава за създаването на още един член от популярното семейство брайлови дисплеи Focus Blue.

Новият Focus 80 Blue е с една трета по-малък и с 40% по-лек от предишния дисплей Focus 80, но притежава повече функции, включително Bluetooth® и много прецизна брайлова клавиатура с добър дизайн.

Редът с 80 клетки е достатъчно дълъг, за да можете да прецените как е разположен документът, което наистина ще ви помогне да създавате по-добре форматирани текстове. Редът е достатъчно дълъг също и за да представя разположението на екрана на компютъра ви, когато работите с приложения за бази данни, например в call център. Това е устройство, което всеки читател на брайл би искал да има на бюрото си.

Focus 80 Blue разполага с Bluetooth и USB връзка и е напълно съвместим с JAWS® BrailleIn™, което осигурява въвеждане на брайлов краткопис в много програми на Windows. Той е съвместим също и с пълния набор от устройства, работещи с iOS 6, така че можете да ползвате своя iPhone, iPad и iPod Touch чрез Bluetooth. Имате пълна навигация с клавиатурата в началния екран и програмите, можете да пишете и четете на брайлов краткопис или компютърен брайл. Всеки заклет брайлист би могъл ясно да си представи какво удоволствие ще му достави подобен брайлов дисплей както в работата, така и през свободното време.

Новият Focus 80 Blue ще бъде пуснат в продажба през февруари 2013 г.

Сподели