вторник 18 юни 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Как при свързано Bluetooth аудио устройство да чуваме екранния четец през високоговорителя на смартфон Samsung

Обикновено когато свържем Bluetooth слушалки или тонколони към Android смартфон, екранният четец започва да се чува през тях, вместо чрез вградения високоговорител. Това причинява някои неудобства.

При Bluetooth връзка аудио сигналът се предава със закъснение, което води до забавяне в реакциите на екранния четец. Освен това той може да се чува или много силно или твърде слабо спрямо другите видове мултимедия. При използване на Bluetooth аудио устройства в Android, силата на различните типове звуци се регулира по-трудно.

Поради тези причини би било най-добре, ако можем да чуваме екранния четец през високоговорителя на смартфона, а музиката или видеото посредством свързаното Bluetooth устройство. За щастие в смартфоните на Samsung има такава възможност. Ето какво е необходимо да направите, за да се възползвате от нея:

  1. Отворете Настройки и влезте в „Звуци и вибрация“, „Отделен звук на приложение“.
  2. Изберете отметката „Включване сега“. Тя позволява възпроизвеждане на звука от определени приложения чрез друго аудио устройство, различно от това по подразбиране.
  3. Влезте в „Приложение“, след това в „Добав. приложения“.
  4. От появилия се списък маркирайте някое, чрез което често слушате аудио съдържание. Тъй като при всеки избор интерфейсът ще ви връща в предишния екран, за да добавите друго приложение е нужно да натискате бутона за тази цел. Тогава отново ще се показва списъкът.
  5. След като сте добавили желаните приложения, чрез отметките към тях маркирайте тези, за които искате да е активна гореописаната функционалност. Имайте предвид, че не можете да изберете повече от 5 едновременно.
  6. Върнете се в раздела „Отделен звук на приложение“.
  7. От там изберете настройката „Аудио устройство“ и я променете на „Bluetooth устройство“.

За да сработят гореописаните стъпки, необходимо е всеки път щом свържете вашето Bluetooth аудио устройство, да задавате високоговорителя на смартфона като „мултимедиен изход“ по подразбиране. Ето как става това:

  1. Влезте в „падащия панел с известия“, след това в „Мултимедиен изход“. Ако не намирате такъв бутон, плъзнете надолу с два пръста от горната част на дисплея и го потърсете в появилата се страница.
  2. Ще се покаже списък с устройства. От него изберете „Този телефон“.

Така докато вашето Bluetooth аудио устройство е свързано, ще чувате екранния четец и повечето приложения чрез високоговорителя на смартфона. Тези, които сте избрали в настройките за отделен звук на приложение, ще възпроизвеждат чрез свързаното в момента Bluetooth устройство.

Описаните в тази публикация стъпки наистина изглеждат малко усложнени. Но все пак си заслужава да ги изпробвате, ако често използвате Bluetooth аудио устройства и не искате екранният четец да се чува през тях.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.