неделя 23 юни 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Как лесно да измерваме скоростта на интернет

В ежедневието се налага да се свързваме по различни начини към интернет. Можем да използваме домашната безжична Wi-Fi мрежа, тази на работното място, обществена точка за достъп и много други. Всички те осигуряват различна скорост за изтегляне (download) и качване (upload).

Има множество инструменти за измерване на скоростта, с която обменяме информация в глобалната мрежа. Тук ще си поговорим за Speedtest by Ookla, който е достъпен за екранните четци и може да се използва в Windows, Android, iOS, както и с всеки съвременен интернет браузър.

Windows

За да измерите скоростта на интернет в операционната система на Microsoft, направете следното:

  1. Посетете сайта speedtest.net.
  2. Активирайте бутона „start speed test“. Веднага след това измерването ще започне.

Екранните четци NVDA и JAWS автоматично изговарят какво точно се тества в момента, както и крайните резултати. Те включват скоростта на изтегляне (download) и тази на качване (upload).

Android

Можете да изтеглите Speedtest by Ookla за Android. За да започнете измерване, използвайте бутона „Start a speed test“. Екранният четец TalkBack не изговаря автоматично етапите от теста. Препоръчително е да изчакате около една минута и да проверите дали не се е появил бутон „Share All Results“. Ако е наличен, значи тестът е приключил и можете да видите резултатите чрез изследване на екрана.

iOS

Бихте могли да свалите Speedtest by Ookla за iOS. Използвайте бутона „GO“, за да започнете теста. Екранният четец VoiceOver изговаря какво се измерва в момента, както и крайните резултати.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.