четвъртък 23 май 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Как да премахнем неизползваните устройства от профил в Google

При изтегляне на мобилни приложения от Google Play магазина чрез уеб браузър в Windows, е необходимо да се посочи на кое устройство да бъде инсталирано съответното приложение. Често в списъка се появяват смартфони и таблети, които вече не притежаваме или не използваме. Те не могат да бъдат премахнати, но е предвидена възможност да не се показват в менютата на Google Play. За да ги скриете, направете следното:

  1. Посетете сайта play.google.com.
  2. Намерете бутона „Профил в Google“, който съдържа вашето име и натиснете Enter върху него.
  3. От появилото се меню влезте в „Колекция и устройства“.
  4. Отворете раздел „Устройства“.
  5. Ще видите таблица с тези, които все още са свързани с вашия Google Play акаунт. Отмаркирайте отметката „Да се показва в менютата“ за всяко устройство, което не искате да бъде видимо в профила ви. Промените ще се запазят автоматично.

Ако искате да прекъснете връзката на смартфон, таблет или компютър с вашия Google профил, направете следното:

  1. Влезте в страницата Вашите устройства. В нея ще видите тези, които са все още свързани с профила ви.
  2. Последвайте линка с името на устройството, което искате да премахнете.
  3. В отворилата се страница натиснете бутона „Изход“.
  4. Ще бъдете подканени да потвърдите действието. Използвайте отново същия бутон, след което устройството ще бъде отписано.

Възможно е свързаните с вашия профил в Google смартфони, таблети или компютри да са повече, от колкото сте предполагали. Изпълнете горните стъпки за всяко устройство, което вече не искате да има достъп до профила ви.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.