четвъртък 23 май 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Как да премахнем изискването за въвеждане на ПИН код в смартфоните на Samsung и Apple

Доста SIM карти за мобилни устройства все още са настроени така, че да изискват въвеждането на ПИН код след включване или рестартиране на смартфона. Това не винаги е удобно, а и ако ПИН кодът е този по подразбиране за оператора например „0000“, защитата на устройството не се подобрява съществено.

Тук ще обясня как можете да премахнете изискването за въвеждане на ПИН код след включване или рестартиране на вашия смартфон с Android или iOS. Имайте предвид, че инструкциите в тази публикация засягат ПИН кода на SIM картата, а не този, който се задава чрез опциите за защита на устройството заедно с пръстов отпечатък или Face ID.

Android

  1. Отворете приложението Настройки.
  2. Влезте в раздел „Защита и поверителност“, след това в „Още настройки за защита“.
  3. Изберете „Защита на SIM картата“ и изключете опцията „Заключване на SIM картата“.
  4. Въведете текущия ПИН код и го потвърдете, за да влязат в сила промените.

iOS

  1. Отворете приложението Настройки.
  2. Влезте в раздел „Мобилна връзка“, след това в „ПИН на SIM карта“.
  3. Изключете опцията „ПИН на SIM карта“.
  4. Въведете текущия ПИН код и го потвърдете, за да влязат в сила промените.

От сега нататък след включване или рестартиране на вашия смартфон, няма да се изисква въвеждането на ПИН код за SIM картата. Другите зададени методи за защита например Пин за отключване на екрана, пръстов отпечатък или лицево разпознаване, ще останат активни.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.