вторник 23 юли 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Как да изключим режима „Картина в картината“ за мобилното приложение на Youtube

Популярната видео платформа Youtube предлага платен Premium абонамент, който осигурява някои допълнителни предимства при нейното използване. Най-важните от тях са:

 • Премахване на рекламите по време на възпроизвеждане;
 • Възможност за слушане на видеа при заключен екран;
 • Пълноценен достъп до приложението Youtube Music.

Друга допълнителна функционалност е режимът „Картина в картината“, който е достъпен за потребители с активен Youtube Premium абонамент. Този режим се включва автоматично, когато по време на възпроизвеждане чрез приложението Youtube се отиде на началния екран или в друго приложение. Тогава видеото започва да се показва в малък прозорец, който закрива част от интерфейса.

Тази функция може да е полезна в някои ситуации, но за хората, използващи екранен четец по-скоро причинява неудобства. Чрез нея се показва допълнителен прозорец, който в много случаи е излишен за конкретния потребител. Освен това има вероятност той да закрива важна част от текущото приложение. За да изключите режима „Картина в картината“, направете следното:

Android

 1. Стартирайте приложението Youtube.
 2. Натиснете бутона „Профил“, който се намира в горната дясна част на началната страница.
 3. Влезте в „Настройки“, след това в раздел „Общи“.
 4. Намерете и изключете опцията „Картина в картина“.

iOS

 1. Стартирайте приложението Youtube.
 2. Натиснете бутона „Your account“, който се намира в горната дясна част на началната страница.
 3. Влезте в „Settings“, след това в раздел „General“.
 4. Намерете и изключете опцията „Picture-in-picture“.

Когато по време на възпроизвеждане чрез приложението Youtube отидете на началния екран или в друго приложение, вече няма да се показва допълнителен прозорец със текущото видео. Ще се възпроизвежда само звукът от него.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.