вторник 18 юни 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

iOS: Как да зададем таймер за спиране на възпроизвеждането

Доста потребители предпочитат преди заспиване да слушат музика, видеа или аудиокниги чрез своя смартфон. Но само някои мултимедийни приложения имат вградена функция „Таймер за сън“, която спира възпроизвеждането след предварително зададен времеви интервал. Примери за такива са Spotify и Storytel.

В iOS е налична възможност за създаване на таймери за заспиване, независимо от кое приложение се възпроизвежда съдържание. Това може да бъде например Youtube Music, където засега няма такава функционалност. Ето какво е необходимо да направите:

  1. Отворете приложението Clock.
  2. Изберете раздел „Timer“.
  3. Задайте неговата продължителност като използвате трите отделни настройки за часове, минути и секунди. Те се регулират чрез бързо плъзгане нагоре или надолу с един пръст.
  4. Влезте в опцията „When Timer Ends“ и от списъка с възможности изберете „Stop Playing“.
  5. Натиснете бутона „Set“, който се намира в горната дясна част на дисплея.
  6. Уверете се, че настройките на таймера са зададени правилно и го активирайте с бутона „Start“.
  7. Отворете приложение по ваш избор и пуснете съдържание, което да се възпроизвежда на заден фон.

Щом таймерът стигне до 0, текущата мултимедия ще бъде спряна автоматично. Ако сте успели да заспите преди това, ще спестите част от заряда на батерията и няма дълго да се чудите каква част от съдържанието сте пропуснали.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.