вторник 18 юни 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

РъководстваСофтуер

Как да чуваме по-лесно NVDA, докато се възпроизвежда друго съдържание

Много потребители слушат фонова музика, видеа или друго мултимедийно съдържание, докато използват екранен четец. Това понякога затруднява едновременното възприемане на информацията от двата източника.

В този случай е добре тяхната сила на звука да се зададе така, че аудио потокът, който е по-важен за потребителя, да се чува по-силно. Ако използвате NVDA, има и още едно решение.

Добавката Sound Splitter разделя звука на екранния четец от този на възпроизвеждащото се съдържание, като изпраща сигнала от двата източника в противоположни стерео канали. На практика ще чувате звука от NVDA само в единия канал например десния, а този от всички други източници – в левия. Така ще имате възможност по-лесно да възприемате говора на екранния четец, тъй като няма да се смесва в един и същ аудио канал с мултимедийното съдържание, което слушате.

Можете да изтеглите Sound Splitter от официалния сайт с добавки за NVDA. След като я и инсталирате, натиснете NVDA+Alt+S, за да изпробвате нейните 3 режима:

  • Разделяне на звука, при което NVDA е в десния канал;
  • Разделяне на звука, при което NVDA е в левия канал;
  • Изключване на разделянето на звука.

Тази функционалност едва ли ще се хареса на всички потребители, тъй като мултимедийното съдържание се възпроизвежда само чрез единия аудио канал. Но ако я изпробвате, ще прецените дали би могла да ви е от полза.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.