четвъртък 23 май 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

iOS: Как да скрием индикатора за уведомления от иконите на приложенията

Потребителите, които използват iOS със сигурност са забелязали, че някои икони на приложения имат индикатор за брой уведомления в горния десен ъгъл. Когато маркирате някоя икона на началния екран, VoiceOver съобщава например „2 new items“.

За немалка част от приложенията индикаторът за уведомления се нулира, когато отворите списъка с известия. Ако имате пропуснато повикване, щом влезете в раздела „Recents“ на приложението Phone, VoiceOver ще спре да съобщава „1 new item“ при фокусиране върху иконата на началния екран.

В някои случаи обаче нулирането на индикатора изобщо не е лесно или е почти невъзможно. Такива приложения могат да бъдат Mail, Facebook Messenger, Viber и доста други. В тази публикация ще ви покажа как да премахнете постоянно нарастващото число от иконата на дадено приложение. За целта направете следното:

  1. Отворете Settings и влезте в раздела „Notifications“.
  2. Изберете приложението, за което искате да скриете индикатора за брой уведомления.
  3. Намерете опцията „Badges“ и я изключете.

Бихте могли да изпълните тези стъпки за всяко приложение, на чиято икона не искате да се показва индикаторът. Известията не се повлияват от тази настройка и ще продължите да ги получавате по стандартния начин.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.