вторник 18 юни 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

iOS: Изключване на повторното известяване за SMS съобщение

Много пъти ми се е случвало да получа SMS, а след около две минути да се чуе звуков сигнал за второ такова известие. Оказвало се е, че той е за същото текстово съобщение и не се е появило нищо ново. Това може да бъде доста досадно и заблуждаващо.

По подразбиране, известията за ново съобщение от приложението Messages в iOS се докладват по два пъти. Ето как можете да промените това:

  1. Стартирайте приложението Settings, в него намерете раздела „Notifications“ и го отворете.
  2. Открийте секцията „Messages“ и щракнете върху нея.
  3. Активирайте опцията „Repeat Alerts“ и променете стойността й на „Never“.

Така известията от приложението Messages ще бъдат докладвани по веднъж, както е при всяка друга комуникационна програма.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.